Diagnose kanker: het einde of het begin van sport en bewegen?

Recovery RUN biedt speciale buitensport en beweeggroepen aan voor mensen met en na kanker. Waarbij de recovery staat voor het herstelproces en de RUN voor lopen als de basis van de training. Geen traditionele looptraining, maar wel een training waarbij oefeningen worden afgewisseld met stukjes wandelen, joggen of hardlopen als dat lukt. Hierdoor is de training geschikt voor een ieder die graag buiten sport. 

Ben je een ervaren loper, dan is Recovery RUN een fijne overbrugging tijdens het behandeltraject. Jouw conditie en kracht nemen helaas af, waardoor het oude hardlooprondje niet meer lukt of de hardloopmaatjes niet meer bijgehouden kunnen worden. Hierdoor bestaat het risico dat jouw motivatie afneemt, frustratie toeneemt en lichamelijke grenzen worden overschreden. Door te trainen bij Recovery RUN met trainers die weten wanneer er moet worden afgeremd en sparringpartners die zorgen voor motivatie kan je verantwoord blijven trainen. En wist je dat een begeleid bewegingsprogramma meer positieve effecten heeft dan alleen sporten en bewegen? Je zal na het behandeltraject en opbouw van je loopconditie weer sneller kunnen aansluiten bij je oude trainingsgroep. 

Wil je juist na je diagnose starten met sporten dan kun je bij Recovery RUN laagdrempelig beginnen. Op elk moment tijdens de training kan er een extra rustmoment worden ingebouwd, zodat de training kan worden volgehouden binnen jouw grenzen. Loopervaring is dus zeker geen vereiste, maar wel iets wat leuk gevonden moet worden om te gaan doen. 

“Je kunt aan heel veel dingen deelnemen als je ziek wordt, maar het is al snel betuttelend. Hier ben je met mensen die allemaal vooruit willen. Het gaat er niet om wat je niet kunt, maar om wat je vandaag wel kan.” Een deelnemer

Hoe ziet een Recovery RUN training er uit?

Recovery RUN is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te slepen; zowel fysiek als mentaal. Er wordt getraind in kleine groepjes met sparringpartners in de buitenlucht. Even geen patiënt zijn, maar iemand die lekker wil bewegen en sporten. 

Onder deskundige begeleiding werk je aan conditie en kracht. Stukjes lopen worden afgewisseld met kracht, balans en lenigheidsoefeningen. Je doet wat je tijdens de training lichamelijk en mentaal aankan. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om lang achter elkaar lopen. Het doel is niet om een bepaalde afstand te moeten lopen, maar om fysiek en mentaal fitter te blijven

In het filmpje is te zien hoe een training er uit ziet. Je kan blijven sporten tijdens het hele behandeltraject; voor de operatie, tijdens de chemotherapie en bestraling en tijdens het hersteltraject. Elke trainer heeft zijn eigen invulling, maar de basis is samen een uur lekker buiten sporten en bewegen.

Filmproductie: Klasse promoteam

Bekijk welke RCVRY RUN trainingslocatie het dichtst bij jou in de buurt is!