Ervaringen van deelnemers

Doordat ik werd geconfronteerd met kanker verloor ik de grip op mijn lichaam. Mijn krachten namen tijdens het lange behandeltraject snel af. Vorig jaar zat ik nog in een rolstoel. !!!!

Van een collega kreeg ik de tip dat Carla den Braber RCVRY RUN en POWERtraining geeft. Ik nam contact met haar op. En het is een openbaring. Ik vertrouwde niet meer op mijn lichaam en krijg nu ineens toch weer vertrouwen in mijn lijf.

Nadat ik krachttraining begon te volgen bij Carla voelde ik al snel verbetering optreden. Mijn doel is om in september 2023 wandelend de Mont Ventoux te beklimmen. Dankzij het goed opgebouwde trainingsprogramma worden mijn spieren gesterkt. Mijn kracht neemt toe en ik krijg weer grip op mijn lichaam. Ik had niet gedacht, dat de training mij zo goed zou doen. Het sterkt niet alleen mijn lijf, maar ook mentaal werkt het door. Ik ga gesterkt van binnen en van buiten op naar de top!

Tijdens de behandelingen lukte het mij niet om te sporten. Ik vind het super om te merken dat sporten zeker mee helpt aan mijn herstel! Mijn spieren worden sterker en daardoor heb ik minder pijn in de ochtend bij het opstaan. De nieuwe energie is het grootste kado. Ik ben chronisch moe, maar tijdens het hardlopen verandert deze moeheid. Van een vol hoofd naar een leeg hoofd. Heel gaaf om te merken. Mij hoor je niet meer zeggen “ik ben te moe om te sporten/bewegen”

Sporten bij mijn gebruikelijke vereniging vond ik na de diagnose borstkanker en de start van mijn behandel traject erg confronterend en moeilijk. Je komt niet meer goed mee en hebt specifieke klachten door het behandeltraject. Daarnaast vind je omgeving al snel dat je rustig aan moet doen en vinden sportbegeleiders het erg moeilijk om je te begeleiden. Via mijn fysiotherapeut ben ik in contact gekomen met RCVRY RUN.

RCVRY RUN heeft mij mentaal en fysiek door mijn chemokuren heen geholpen. De bijwerkingen en vermoeidheid die je kunt voelen na een kuur heb ik vaak letterlijk eruit gelopen. Na elke training voelde ik mezelf zoveel beter. Frisse buitenlucht, beweging, het gevoel dat je weer leeft en nu al werkt aan herstel.

Het lopen gaf mij ook strijdlust en kracht. Ik loop weer, ik herstel weer, ik kan weer connectie maken met mijn lichaam en mezelf uitdagen.

Zonder de begeleiding van RVCRY RUN was dit niet gelukt. Iedereen traint op zijn eigen niveau en Miranda kan dat goed differentiëren. Miranda heeft mij op de juiste moment extra uitgedaagd en op de juiste momenten geremd. Ook de contacten met lotgenoten vond ik erg prettig tijdens en na het sporten. Een woord is vaak genoeg om elkaar te begrijpen.

Toen ik halverwege de chemo behandelingen was kon ik het tempo van mijn vertrouwde hardloopclub niet meer bijhouden en ben ik overgestapt naar RCVRY RUN. Daar kon ik heel fijn op mijn eigen tempo en niveau trainen. Miranda kan erg goed differentiëren en biedt dus elke loper binnen haar groepje (of je nu weinig of veel ervaring hebt) aan wat zij of hij nodig heeft. Doordat ik op deze manier ben blijven hardlopen bleef mijn conditie op peil en was het heel gemakkelijk om na de behandeling echt de hardloopdraad weer op te pakken. Twee maanden na de laatste chemo liep ik alweer de Zevenheuvelennacht!

De sfeer in de groep is gezellig. Het maakt niet uit welk niveau je hebt. Miranda zet je heus aan het werk maar er is ook ruimte voor grapjes, praten, verdriet en alles wat erbij komt kijken als je kanker hebt. En het is heerlijk om even buiten in het bos te zijn.

RCVRYRUNheeft mij enorm geholpen om zowel mentaal als fysiek de chemotijd en de eerste tijd daarna goed door te komen.

Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als nu sinds mijn diagnose borstkanker in 2011. Dat hardlopen daar aan bijdraagt staat voor mij en mijn behandelend arts als een paal boven water. Dat hardlopen ook een gunstig effect heeft op het verloop van mijn uitzaaiingen kan ik niet bewijzen, maar dat het ziektebeeld stabiel is sinds ik in 2014 weer ben gaan hardlopen kan voor mijn gevoel geen toeval zijn. Met behulp van RCVRY RUN heb ik letterlijk stap voor stap de negatieve spiraal van vermoeidheid kunnen doorbreken en omgezet in positieve energie. Bij Miranda gaat het niet om snel, sneller, snelst maar om wat mij helpt om de conditie van lichaam én geest op peil te houden, en als het kan te verbeteren, binnen de grenzen van wat ik zelf aan kan en hoe ik me op dat moment voel.