Letterlijk en figuurlijk stappen zetten, dat is wat we met de stichting Recovery RUN doen. Onze missie is om mensen met kanker in beweging te krijgen en te houden. Omdat het je helpt in je behandeltraject, maar ook gewoon omdat het lekker is om iets positiefs met je (zieke) lijf te doen. Vorig jaar kruiste onze weg die van Fight Cancer.

In aanloop naar een evenement van Fight Cancer, de Love Life Run, hadden onze Recovery trainers een grote groep oncologie patienten van het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem getraind naar de 5 km. In vervolg daarop hebben onze trainers van Recovery RUN Flevoland dit jaar de oncologie patienten van TerGooi in Hilversum mogen begeleiden naar de Love Life Run in Hilversum. Zondag 26 mei was het dan zover.

Wat een prachtig evenement, waarbij de emoties hoog opliepen. Maar waarbij iedereen met zijn/haar eigen verhaal en vol trots over de finish kwam. Gesteund door familie en vrienden en samen met de sparringpartners waarmee gedurende 12 weken getraind was.

Deze dag liet duidelijk zien dat samenwerking ook zo belangrijk is. Fight Cancer is goed in heel veel geld ophalen voor onderzoek naar kanker, Recovery RUN is goed in het trainen van een kwetsbare groep en de oncologen in het ziekenhuis zijn goed in het behandelen van de ziekte. Hopelijk zien meer oncologen het fysieke en mentale belang van samen sporten en bewegen.

Een speciale dank aan Natasja Hallema-Kemps en Shirley van Oostrom, wat hebben zij de deelnemers fantastisch begeleid en ondersteund. We zijn trots op ons team van trainers!!!!